چه مواد غذایی و میوه هایی نفخ آور هستند
header

مبلیما خرید مبل

چه مواد غذایی و میوه هایی نفخ آور هستند

 چه خوراکی هایی نفخ آور هستند

 

میوه های نفخ دارچه میوه هایی نفخ دارند / مواد غذایی نفخ آور

کلم بروکلی، هویج، کلم پیچ
کلم بروکلی، هویج و کلم پیچ بسیار نفاخ هستند چرا که دارای ماده ای به نام رافینوز هستند. رافینوز گونه ای قند است که تا زمانی که بر اثر باکتری های موجود در معده تخمیر نشوند هضم نمی شوند. همین فرایند باعث نفخ شکم می شود.البته از خوردن این غذاها به طور کلی صرف نظر نکنید چرا که این خوراکی ها در طولانی مدت به دلیل داشتن فیبر بالا دستگاه گوارش شما را قوی می کنند.
اگر می خواهید بعد از خوردن این سبزیجات دچار نفخ نشوید می توانید آنها را کمی آب پز کنید.

سیب
خوردن یک سیب در روز شما را از دکتر بی نیاز می کند. اما سیب با همه فوایدی که دارد به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی فروکتوز بسیار نفاخ است.
یک سیب ۴٫۵ گرم پروتئین و ۱۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند به همین دلیل به شما توصیه نمی شود که به دلیل نفاخ بودن، این میوه را از لیست غذاهای خود حذف کنید.سیب خطر ابتلا به بیماری های قلبی، برونشیت و بیماری های تنفسی را کاهش می دهد. سعی کنید در خوردن سیب زیاده روی نکنید و با فاصله زمانی از وعده غذایی تان از این میوه استفاده کنید.گلابی، هلو وآلو هم نفاخ هستند.

غذاهای پر نمک
غذاهای پر نمک منجر به ورم کردن معده می شود. فست فود ها جزو غذاهای پر نمکی هستند که بسیار نفاخ هستند. برای رفع این مشکل از این غذاها دوری کنید و در صورتی که نتوانستید از این غذاها چشم پوشی کنید سعی کنید بعد از میل کردنشان مقدار زیادی آب بنوشید.

حبوبات
حبوباتی مانند لوبیا، عدس و نخود فرنگی خوراکی های بسیار نفاخی هستند. این خوراکی ها هم حاوی قند هایی هستند که هضم نمی شود و بعد از ورود به روده باکتری های روده آنها را تخمیر می کند.برای رفع این مشکل بهتر است حبوبات را با غلاتی مانند برنج مصرف کنید.

لبنیات
اگر بعد از خوردن تکه ای پنیر یا کمی شیر احساس نفخ می کنید باید بدانید که به لاکتوز حساسیت دارید.یعنی بدن شما فاقد آنزیم لازم برای شکستن لاکتوز است و همین باعث نفخ می شود.

غذاهای نفخ آور در دوران شیردهی غذاهای نفخ دار برای مادران شیرده / رفع نفخ شیر مادر

  • باید توجه داشت که مادر از هر نوع تنوعی برای تغذیه خود بهرمند باشد نوزاد حدود ۲ ساعت بعد شیر را با همان طعم مواد غذایی توسط مادر می نوشد که گاهی موادی مانند : شیر ، حبوبات ، غذاهایی مانند : قرمه سبزی ، کله پاچه ، جگر شیر را نفاخ کرده و نوزاد را در هضم شیر با این تنوع طعم و مزه دچار اشکال می کند
  • رعایت بهداشت فردی مادر و شستشو سینه در هرنویت شیردهی که باید با آب گرم انجام شود
  • نوشیدن عرق نعناء توسط مادر به طور مداوم و به صورت شربت شده با عسل بعد از هر وعده غذا برای از بین بردن نفخ شیر مادر مفید بوده و همچنین نوزاد را با طعم عرق نعناء از طریق شیر مادر آشنا می کند.
  • دمکرده ی یک قاشق چایخوری رازیانه و یک قاشق زیره که با عسل شیرین شده باشد و به صورت روزانه دو مرتبه بعد از نهار و شام تنها باعث افزایش شیر می شود بلکه باعث درمان نفخ و دل پیچه نوزاد خواهد شد
  • مادر ترنجبین و گرامیداب شفا و عرق گاو زبان کوهی + عرق نعنا وعرق تقويت معده و سقز خام(عِلْك) مي‌تواند استفاده نمايد.
  • پرهيز از سرما و دو هوا شدن، و حذر از سرخ‌كرده.
  • در حد امكان موقع شير دادن سر بچه را بالاتر از تنه در بغل قرار دهيد.
  • عد از شيردهي سينه و شكم بچه را روي شانه چپ خود قرار دهيد. و به آرامي بين دو شانه نوزاد ضربات بسيار آرام وارد كنيد تا هواي خورده شده به اين وسيله از دهان خارج شود.
  • مادر از مصرف غذاهاي نفاخ مثل حبوبات، سير و پياز در وعده غذايي به مقدار كم استفاده كند و بخصوص قبل از مصرف حبوبات آن را به مدت ۱۲ ساعت در آب بخيسايد، سپس آب آن را دور بريزيد و بپزيد.
  • چون سير در شير مادر شيرده نفوذ مي كند مادر شيرده به آن توجه نمايد و بهنگام شيردهي نوزاد از مصرف سير و پياز جداً خودداري فرمائيد.
  • از مصرف ادويه جات تند در غذاها مثل فلفل به مقدار خيلي كم استفاده نمايد.
  • در هرنوبت شيردهي مادر سعي نمايد. به مقدار نياز به بچه شيردهد واز پرخوري بچه بپرهيزد.
  • بچه را گرسنه نگه نداريد تا هنگام شير خوردن پرخوري نكند.

 

 

غذاهای نفخ اور برای نوزاد

در بعضی خانواده ‌ها مصرف برخی مواد غذایی توسط مادر در فرزند شیرخوارشان ایجاد حساسیت و آلرژی می ‌کند که می ‌توان به شیر گاو، تخم‌ مرغ، فرآورده‌ های گوشتی، بادام ‌زمینی و فرآورده ‌های سویا اشاره کرد که بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.
  • موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند .
  • خیار نفاخ است .
  • مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود .
  • انار برای کسانیکه دچار نفخ معده هستند ، ضرر دارد .
  • زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است و علاج نفخ آن ، خوردن هسته زرد آلوی شیرین می باشد .
  • تمام حبوبات نفاخ هستند .
  • تخم مرغ بدلیل گوگرد موجود ، ایجاد نفخ در شکم می کنند .
  • پسته خصوصاً پسته خام ، نفاخ است .
  • شاه توت نفاخ است .
  • گیلاس طبیعتی سرد دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می شود .
  • مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود .
  • زرشک نفاخ است .
  • عسل برای کسانی که به نفخ شکم مبتلا هستند توصیه می شود .
  • شیر نفاخ است .
  • پوست انگور دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .
  • زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال کرده و برای چشم نیز مضر است .
  • مصرف زیاد خاکشیر ، ممکن است سبب افزایش موقتی نفخ شکم شود .
  • زیاده روی در خوردن فندق ، ایجاد نفخ و گاز شکم می کند .
  • کشک نفاخ است .
  • تره ، ترب و پیاز ، نفاخ هستند .
  • کاهو دارای مقدر زیادی الیاف است که تولید گاز و نفخ در معده می کند .
  • زیاده روی در مصرف کلم موجب ایجاد نفخ و افزایش فشار خون می شود .

منبع:http://mehrmihan.ir/what-foods-and-fruits-are-flatulence-inducing/

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b