ناهار مناسب سرماخوردگی - میهن مهر
header

مبلیما خرید مبل

ناهار مناسب سرماخوردگی

اگر واقعاً می خواهید که از خود در مقابل سرماخوردگی و یا آنفلونزا دفاع کنید، لازم نیست راه دوری بروید و خودتان را اذیت کنید، بهتر است نگاهی به داخل یخچال منزل خود بیندازید. بله درست است: بسیاری از مواد طبیعی و غذا ها هستند که می توانند با هر گونه باکتری و ویروسی مقابله کنند، همچنین سیستم ایمنی بدن شما را قادر می سازند تا هر گونه میکروب کثیفی را از میان بردارد. مواد زیر به راحتی می توانند از ورود هر گونه آلودگی به داخل بدن جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را ارتقا بخشند.

suitable-cold-lunch

ناهار مناسب سرماخوردگی

واد لازم برای تهیه سوپ مرغ
گوشت مرغ ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط دو عدد

هویج متوسط دو عدد

سیب زمینی متوسط دو عدد

جعفری و گشنیز و تره به نسبتهای مساوی به مقدار لازم

سیر دو حبه

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

آب یک و نیم لیتر

طرز تهیه
هویج و پیاز رو به شکل نگینی خرد کنین و سیر ها رو هم ریز کنین و در قابلمه به همراه مرغ و مقداری زردچوبه بگذارید تا بپزه. کمی که نیم پز شد سیب زمینی ها رو که به شکل نگینی خرد کرده بودیم اضافه میکنیم. دلیل اینکار هم این هست که سیب زمینی زودتر از هویج و مرغ میپزه و اگر در اول کار اضافه میکردیم ممکن بود له بشه و ظاهر سوپ رو زشت میکرد. مرغها که پخت از قابلمه خارج کنین و استخوان هاش رو جدا کنین و کمی ریش ریش کرده و دوباره داخل سوپ بریزید.. گشنیز و جعفری و تره رو شسته و خرد کنین و به سوپ اضافه کنین. نمک و فلفل سیاه رو هم فراموش نکنین. بعد از ده دقیقه سوپ مرغ شما آماده اس.

 

این سوپ نباید خیلی بیش از حد آبکی باشه و اگر اینطور بود مقدار خیلی کمی آرد برنج رو در آب سرد حل کنین و کم کم بهش اضافه کنین تا کمی غلیظ بشه. همچنین اگر دوست داشتین میتونین یکی دو قاشق رب گوجه فرنگی هم بهش اضافه کنین تا رنگ داشته باشه. همونطور هم که میدونین تهیه سوپها کاملا سلیقه ای هست و شما میتونید از هر سبزیجاتی که دوست دارین در اونها استفاده کنین.مثل گجه فرنگی یا مثلا شخصا در زمستون بهش شلغم هم اضافه میکنم. برای زیباتر شدنش هم میتونید مرغها رو قبل پختن نکینی خرد کنین و به شکلل ریش در نیارید.

ناهار مناسب سرماخوردگی

آماده سازی: ۱۵ دقیقه
مدت انتظار: ۲ ساعت
مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه

مواد اولیه :

برای ۴ نفر
هویج                                                                            ۳عدد
سیب زمینی                                                                  ۱عدد
جو پرك                                                                         ۱لیوان
بلغور گندم                                                                ۱استكان
آرد                                                               ۱قاشق غذاخوری
مرغ                                                                           ۲۵۰گرم
پیاز                                                                              ۱عدد
شیر                                                                            ۶لیوان
جعفری                                                                به میزان لازم
نمك                                                                   به میزان لازم
فلفل                                                                   به میزان لازم
خامه                                                                        ۱۰۰گرم
 
 

suitable-cold-lunch

 

 

طرز تهیه :

ابتدا بلغور و پرك را شسته و نیم ساعت در اب سرد خیس میكنیم.سیب زمینی،هویج و پیاز را ریز كنید.در ظرفی مناسب مقداری كره یا روغن بریزید و مرغ را كه از قبل شسته اید در آن كمی تفت دهید و پیاز را اضافه كرده و پساعت آن را بپزید.پس از آن پرك و بلغور و هویج را اضافه كرده و صبر كنید باز هم یك ساعت مواد بپزند.پس از آن سیب زمینی را اضافه كرده و اجازه دهید سوپ كاملا بپزد.آرد را داخل تابه ای كمی تفت دهید و شیر را كم كم به آن اضافه كنید تا كاملا حل شود و بعد از پخت سوپ به آن بیفزایید.پس از اضافه کردن شیر و تا آخرین مرحله پخت در ظرف را باز بگذارید و کمی حرارت را بیشتر کنید و هرچند دقیقه یکبار سوپ را هم بزنید .وقتی سوپ غلیظ شد زیر آن را خاموش كرده و خامه و جعفری را روی آن ریخته یا با آن مخلوط كنید و سوپ را برای سرو كردن آماده كنید.

 

نكات:

۱) دقت کنید در تمام مراحل حرارت زیر ظرف کاملا ملایم و درب ظرف بسته باشد.
۲)در صورت تمیل به جای بلغور جو هم از پرك استفاده كنید.
۳)بهتر است به جای آب از عصاره مرغ استفاده شود.
۴)در صورت تمایل مقداری زعفران آبكرده هم به سوپ اضافه كنید.
نوش جان

غذا برای سرماخورده ها

فلفل قرمز و فلفل سبز
اگر احساس می کنید سرتان سنگین شده و حالت سرماخوردگی دارید، قرص خوردن را کنار بگذارید و به جای آن یک فلفل بردارید. تند بودن فلفل به دلیل وجود یک نوع ماده شیمیایی به نام “کپساسین” می باشد که خاصیت خلط آور، و آرام بخش دارد. تا به حال توجه کرده اید زمانیکه آنرا مصرف می کنید، چگونه آب از بینی چشم ها و دهانتان جاری می شود؟ همین اتفاق در سر نیز رخ می دهد. کپساسین باعث می شود بدن کلیه مخاط هایی که منجر به ایجاد حالت ناخوشی شده است را آزاد کند. به همین دلیل پس از مصرف فلفل احساس آرامش خواهید کرد.
شاید کمی عجیب باشد، اما کپساسین سلول های عصبی را برای مدت زمانی کوتاه بی حس می کند. مواد شیمیایی که در آن وجود دارد باعث می شود که عملکرد انتقال دهنده های عصبی که پیغام وجود درد را به سوی مغز میبرند، به کندی انجام پذیرد. همچنین این ماده، ترشح هورمون های کلاژن و پروستاگلاندین را که منجر به ایجاد آرامش، و کاهش تورم می شوند را نیز زیاد می کند.
فلفل قرمز هم سرشار از ویتامین C می باشد. در حقیقت یک عدد فلفل قرمز به اندازه ۴ پرتقال حاوی ویتامین C می باشد. همانطور که می دانید از نظر علمی اثبات شده است که ویتامین C دوره درمان سرماخوردگی را کوتاه می کند.

غذای مفید برای سرماخوردگی

مصرف مایعات گرم: مصرف مایعات گرم ممکن است به تخفیف گرفتگی‌ها و مشکلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند، همچنین مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلول‌های ویروسی از بدنتان کمک کند.
لذا مصرف سوپ‌های گرم و یا نوشیدنی‌های گرم می‌توانند گزینه های موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند.

زنجبیل: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که می‌توانند در تخریب ویروس‌های مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند. همچنین این مواد می‌توانند از طریق حمایت از تولید ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.

فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی‌ها موثر باشند. ماده ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز می‌گردد، ممکن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامین‌ها به سلول‌های عفونی شده و به بهبود بیماری کمک نماید. همچنین تندی و تیزی همراه با آن می‌تواند به تخفیف گرفتگی‌ها در ناحیه سینه و حفره بینی کمک نماید.

زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که می‌توانند در تخریب ویروس‌های مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند

سیر: سیر حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتی‌بیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر همچنین ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلول‌ها کمک نماید.

مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپ‌فروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌ها مفید می‌باشند.

غذای بدون سرخ کردنی

suitable-cold-lunch

خوراک مرغ کم‌خطر

اول مرغ را خوب پاک کنید. سینه گوشتی بدون چربی است. اما اگر آن را دوست ندارید و ترجیح می‌دهید از ران مرغ استفاده کنید، بعد از خرید مرغ، چربی‌های آن را با یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس مقداری پیاز خرد شده را با روشی که در بخش خورش یاد گرفته‌اید تفت دهید و مرغ‌ها را کمی در آن بچرخانید تا رنگ‌شان عوض شود. حالا می‌توانید کمی رب گوجه یا زعفران اضافه کنید، ادویه بزنید و به ازای هر ران مرغ، نصف لیوان آب اضافه کنید. حالا کافی است در ظرف را کاملا ببندید تا مرغ با آب و چربی خودش سرخ شود.

suitable-cold-lunch

طرز تهیه غذا برای سرماخوردگی

suitable-cold-lunch

می توانید ماهی را بخارپز کنید و نوش جان کنید درزمان سرماخوردگی

suitable-cold-lunch

 

مواد لازم:

کره / ۴ قاشق غذاخوری

روغن / ۲ قاشق غذاخوری

پیاز / ۴ پیمانه به صورت خلال

نمک / یک قاشق چای خوری

آرد / ۳ قاشق چای خوری

آب مرغ، گوشت یا سبزی جات / ۸ پیمانه

فلفل سیاه / به مقدار لازم

نان فرانسوی برش خورده / تعدادی

پپیر پارمیسان / مقداری برای تزئین

طرز تهیه:

۱- کره را درون قابلمه ای بریزید و آن را روی حرارت ملایم ذوب کنید.

۲- روغن، پیاز و نمک را به ظرف اضافه کنید.

۳- پیازها را به مدت ۲۰- ۱۵ دقیقه سرخ کنید و در این میان هر چند وقت یک بار آن ها را هم زنید.

۴- آرد را روی پیازها بپاشید و ۲ دقیقه دیگر آن ها را تفت دهید.

۵- آب مرغ را به ظرف اضافه کرده، و بگذارید ۳۰ دقیقه بجوشد.

هنگام مصرف

۶- برش های نان را در یک کباب پز، برشته کنید.

۷- سوپ را در ظرف های مورد نظر بریزید.

۸- برش های نان را روی سوپ قرار دهید.

۹- روی آن ها را با پنیر پارمیسان تزئین کنید.
امیدواریم با تهیه این سوپ خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
نـوش جان

طرز تهیه غذای مناسب سرماخوردگی

سوپ سفید، پاستای خامه‌ای و بیف‌استروگانف

برای درست کردن این غذاها معمولا از خامه استفاده می‌شود اما خیلی راحت می‌توان خامه را با شیر کم‌چرب جایگزین کرد و با این روش همان غذا را با چربی بسیار کمتری پخت. برای درست کردن سوپ سفید کم چرب، درست به اندازه آب گوشت شیر اضافه کنید و به ازای هر دو لیوان شیر، یک قاشق آرد به سوپ اضافه کنید. با این روش بدون استفاده از خامه سوپ غلیظ و خوشمزه‌ای خواهید داشت. برای درست کردن پاستا هم در مواد شیر بریزید و بگذارید کمی بیشتر بماند تا آب آن کم شده و غلیظ شود. بیف‌استروگانف را هم می‌توانید با همین روش درست کنید. وقتی مایه گوشت آماه شد، در آن شیر بریزید تا کاملا سفید شود. سپس بگذارید مدتی روی حرارت بماند تا غلیظ شود و شکل مایه با خامه به خود بگیرد.

دستور غذا برای سرماخوردگی

suitable-cold-lunch

موادلازم:
کره : ۱قاشق غذاخوری
پیاز حلقه شده : ۹۰۰ گرم
شکر: ۱ قاشق چایی خوری
آرد : ۱/۲ فنجان
گوشت گوساله :۳ فنجان
آویشن تازه : ۲ قاشق
نمک و فلفل سیاه:کمی
نان فرانسوی : ۱عدد
پنیر سوئیسی : ۳ فنجان
دلستر :کمی

طرز تهیه :
ابتدا کره را داخل یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب شود. حالا پیاز ها را اضافه کنید. آنها را به صورت یک لایه نازک کف ماهیتابه پهن کنید . شکر را روی پیازها پخش کرده و بگذارید کمی با شکر بپزند. زمانیکه پیازها نرم و طلایی شدند حرارت را بسیار کم کنید تا به خوبی بپزد. حالا آرد را روی پیازها ریخته و هم بزنید. بعد کمی دلستر ، گوشت و آویشن روی آنها بریزید و بگذارید به خوبی با هم بپزند در حدود ۳۰ دقیقه ای اجازه دهید ماهیتابه روی گاز بماند تا به اصطلاح جا بیفتد. برای مزه دار کردن غذا کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
در این فرصت ۳۰ دقیقه ای ، نان تست ها را با کمی روغن چرب کنید ، و آنها را کنار بگذارید. سوپ را داخل کاسه ها ریخته و کاسه ها را داخل ماهیتابه بچینید. ۱ یا ۲ قطعه از نان ها را در اطراف کاسه ها بگذارید. ۲/۱ فنجان پنیر سوئیسی را بین ۶ کاسه به گونه ای تقسیم کنید که به هر کاسه سوپ کمی پنیر برسد ، سپس چند دقیقه ای ماهیتابه را روی گاز گذاشته تا پنیر ذوب شده و به خوبی با سوپ ها مخلوط شود. مراقب باشید نان تست ها نسوزند. سوپ فرانسوی شما آماده است .

مطالب مفید دیگر نیز  غذا برای سرماخوردگی کودکان

 

کلمات کلیدی

سوپ جوپرك,پرك,سوپ مرغ,سوپ جو,سوپ,

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
a b