طرز تهيه اش شله زرد - میهن مهر
header

مبلیما خرید مبل

طرز تهيه اش شله زرد

شله زرد

شله زرد

در اين قسمت طرز تهيه اش شله زرد بسيار خوشمزه را به شما اموزش مي دهيم اميدواريم كه ان را تهيه كرده و در كنار خانواده از خوردن ان لذت ببريد.

مواد لازم:

برنج ۱ پیمانه

آب ۶ پیمانه

شکر ۲ پیمانه

کره ۵۰ گرم

پودر زعفران آسیاب شده

گلاب ۱/۲ پیمانه

هل ساییده کمی

دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه

 

با این مقدار مواد ۴ تا ۵ پیاله شله زرد خواهید داشت.

طرز تهيه :

برنج شله زرد بهتره نیم دونه باشه ولی میتونید از برنج کامل هم استفاده کنید فقط کمی زمان پختش بیشتر میشه و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری میبره. فقط برنجتون ایرانی باشه تا کیفیت بهتری داشته باشین.

واینکه اگه برنجتون کامل باشه میتونید بعد از خیس کردن بین دک کف دست برنجتون و کمی بمالید  تا خرد بشن.

بعد از اینکه برنج رو شستید ۴_۵ساعت بزارید با اب خیس بخوره نمک نریزید تا برنج موقع پخت راحتتر باشه .میتونید موقع خیس کردن برنج بهش کمی زعفران دم کرده هم بزنید  تا برنج رنگ و طعم خوبی  بگیره.

بعد از چند ساعت ابشو خالی کرده و با مقدار آبی که گفتیم روی حرارت قرار میدیم تا بپزه. وقتی که به قل قل افتاد و برنج ها کامل پخت یعنی به حدی که شما میخواهید بعضی ها دوست دارند دونه های برنج توش مشخص باشه و بعضی ها کاملا میخوان برنج له بشه.پس به سلیقه شما بستگی داره پخت برنج بعد از پخت برنج زعفران را که یا با ابجوش دم کنید یا با یخ دم کردید به برنج اضافه کنید .

یادتون باشه زعفران قبل از ریختن شکر باید اضافه بشه چون  اگه بعد از ریختن شکر بریزید لعاب شکر نمیزاره بعضی از برنجها رنگ بگیرن.

مقدار زعفران هم سلیقه ای هست که شما شله زرد پر رنگ دوست دارید یا زرد ملایم.

یه نکته دیگه موقع پخت برنج حتما باید هم بزنید تا برنج ته نگیره واگه ابش کم بود و برنج نپخته بود حتما بهش اب جوش اضافه کنید.

بعد از اضافه کردن شکر بزارید کمی قل بزنه بعد مقداری داخل ظرف بکشید تا سرد بشه.

اش هنگامي كه داغ است مقدار شکرش خوب معلوم نمیشه همچنین غلظتش.

وقتی سرد بشه بهتر معلوم میشه که چقدر غلیظ هست یا شیرینیش چقدر هست.

حتما بعد از ریختن برنج شله زرد و هی هم بزنید چون احتمال ته گرفتنش با ریختن شکر بالا میره.

در مرحله اخر گلاب و اضافه کنید .

دانه های هل در اين غذا سیاه دیده میشه پس بهتر هست  دانه های هل و یه شکاف بدید بعد تو یه لیوان ابجوش بریزید و روش استکان بزارید تا دم بکشه بعد اب هل و به شله زرد اضافه کنید و مواظب باشید هل های ته نشین شده داخل شله زرد ریخته نشن.

برا اینکه بادام خوشمزه تری داخل شله زرد داشته باشید حتما بادام ها رو داخل گلابی که قرار است به شله زرد بریزید خیس کنید وبعد داخل شله زرد بریزید .

یه نکته دیگه موقع پخت برنج دقت کنید  شله زرد و به هر غلظتی که میخواین داشته باشید ، باید برنجتون غلیظ تر از اون مقدار باشه چون بعد از ریختن شکر کمی غلظت برنج کمتر میشه وشل تر میشه.

 

حالا شله زرد وداخل ظرف بریزید و بادارچین و بادام وپسته و پودر گل تزیین کنید. نوش جان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
a b