طرز تهیه خمیر پیتزا
header

مبلیما خرید مبل

طرز تهیه خمیر پیتزا

طرز تهیه  خمیر پیتزا

طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمرخمیر پیتزا بدون خمیر مایه

مواد لازم:
مواد لازم میزان
آرد سفید ۴ و نیم لیوان
نمک ۱ . ۳/۴ ق چ
روغن زیتون ۱/۴ لیوان
آب یخ ۱ و ۳/۴ لیوان
آرد سمولینا یا آرد ذرت برای پاشیدن زیر خمیر

طرز تهیه:
آکاایران: آردتون باید سرد باشه.آرد و نمک و پودر خمیر مایه فوری ( حواستون باشه که باید تازه باشه. یعنی اگه چند سال یه قوطیش رو توی کابینت دارید دیگه توقع نداشته باشید که خمیرتون پف هم بکنه!) رو مخلوط کنید . بعد روغن رو توش بریزید. آب باید کاملا سرد و در حد یخ باشه. دستتون رو مرتب توی آب فرو کنید و بعد توی ظرف آرد. پنجه تون رو قلابی شکل نگه دارید و دورانی توی آرد بچرخونید. مرتب توی آب بزنید و بعد باز دورانی تکونش بدید. پس قرار نیست که انگشت هاتون رو ببندید یا اینکه ورز بدید.
بعد از ۲ دقیقه باید به یه همچین فرمی برسید. یعنی تیکه های ریز خمیر. پس باز توجه داشته باشید که ورز نمیدیم. به تدریج آب را اضافه می کنیم تا تمام شود. حالا ورز دادن شروع میشه.خمیر رو به تخته کار منتقل کنید. با یک دست پایین خمیر رو نگه دارید و با انتهای سینه دست دیگه تون روی خمیر به سمت جلو فشار بدید. در نهایت بعد از ۷ دقیقه به کیفیتی خوب میرسد. کاملا نرم و یکنواخت و لاستیکی و کمی چسبنده. حالا روش رو با روغن زیتون چرب کنید و توی ظرف بزرگی بذارید و روش رو سلفون بکشید و بذارید یه جای کمی گرم.
بعد از یک ساعت دو برابر میشه و بعد از ۲ ساعت سه برابر. حالا با کارد خیس خمیر رو به ۴ قسمت تقسیم کنید.اگه فقط میخواید یه دونه اش رو درست کنید هیچ اشکالی نداره. سه تای دیگه رو گلوله کنید و با روغن چرب کرده و توی سلفون پیچیده و توی زیپ لاک توی یخچال بذارید. حتی میتونید خمیر پیتزا رو از یک شب قبل درست کنید. اگه یک شب توی یخچال بمونه کیفیتش بهتر میشه. و تازه فرداش با خیال راحت فقط تاپینگش رو درست میکنید.

طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی / خمیر پیتزا فوری

مواد لازم

  • آرد ۳ لیوان 
  • آب ولرم ۱ لیوان
  • نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
  • پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

pizza-dough-recipe

روش تهیه : خمیر مایه را با ۱ لیوان آب ولرم مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه کناری بگذارید تا عمل کند.

 

آرد را دوبار الک کنید تا سبک شود. وسط آرد را گود کنید و خمیر مایه ، روغن زیتون و نمک را به آن اضافه کنید ، از کناره های آرد با قاشق مخلوط کنید ، پس از اینکه تمام مواد به خوبی مخلوط شدند ورز دهید. روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی ان قرار دهید.

 

pizza-dough-recipe

 

به کمک کف دست روی خمیر فشار دهید و به سمت جلو هدایتش کنید تا خمیر کش بیاید و بعد دوباره به حالت قبل برگردید و این عمل را چندین بار تکرار کنید. در زمان ورز دادن خمیر سطح کارتان پوشیده از آرد باشد.

 

داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه بگذارید ( روی خمیر برشی به صورت + بدهید تا خمیر بهتر ور بیاید ) ، پارچه ای روی ظرف بگذارید و در جای گرمی ۱ – ۲ ساعت قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود ( هرچه دمای محیط گرم تر باشد خمیر زودتر ور میاید ).

 

pizza-dough-recipe

 

پس از انکه حجم خمیر دو برابر شد دست ها و سطح کار را به کمی آرد آغشته کنید تا خمیر به دست یا محیط کار نچسبد ، خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر تکه را جداگانه چند بار با همان روش بالا ورز دهید.

 

تابه های پیتزا را کمی چرب کنید و خمیرها را به شکل دایره های بزرگ روی انها پهن نمایید ، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مجدد کمی پف کند.

 

pizza-dough-recipe

 

فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید و ظرف آبی داخل فر قرار دهید ، پس از اینکه آب بخار کرد تابه ها را درون فر به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید تا پخت اولیه نان پیتزا انجام شود. سپس از فر خارج کنید و مواد مخصوص پیتزا را روی نان ها بریزید و مجدد درون فر بگذارید تا پنیرها ذوب شده و پیتزای شما آماده شود.

 

نکته : منظور از جای گرم برای گذاشتن ظرف خمیر مایه بمدت ۵ دقیقه در محیطی با دمای حدود ۴۰ درجه میباشد که برای اینکار میتوانید مایکروفر را گرم کنید و سپس ظرف را درون مایکروفر به مدت ۵ دقیقه قرار دهید ، حتی میتوانید آن را در کنار شوفاژ یا هر منبع گرمایی دیگری بگذارید.

 

طرز تهیه خمیر پیتزا با بکینگ پودر

مواد لازم :
شیر: یک پیمانه یا ۲۰۰ گرم
بیکینگ پودر : یک قاشق سوپخوری
روغن مایع یا روغن زیتون : نصف پیمانه
آرد سنگک : سه پیمانه یا ۳۵۰ گرم
نمک : یک قاشق چایخوری
شکر : ۲ قاشق چایخوری
تخم مرغ : ۳ عدد
طرز تهیه :

– ابتدا آرد سنگک را ۳-۲ بارالک می کنیم .
– سپس بیکینگ پودر و نمك را به آرد سنگک اضافه و با هم مخلوطشان می کنیم .
– زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کرده و زرده ها را در ظرف دیگری ریخته وهم می زنیم، بعد از اینکه کمی قوام آمد شير را به آن اضافه کرده و مجدد هم می زنیم و در نهایت شکر و روغن مایه یا روغن زیتون را بسته به ذائقه به موادمان اضافه می کنیم و با هم مخلوطشان می کنیم .
– آرد را به تدریج به مخلوطمان اضافه می کنیم. پنجه دستمان را مثل پنجه عقاب قلابی شکل نگه داشته و بصورت دورانی داخل آرد می چرخانیم و بعد از اینکه مخلوط تقریبأ یکنواختی بدست آمد با انگشتان دستمان شروع به بازی با خمیر بدست آمده می کنیم و تا اندازه ای آرد اضافه می کنیم که مواد بدست نچسبد و خشك و سفت هم نشود، سپس شروع به ورز دادن می کنیم . برای ورز دادن مثل عکس با یک دست خمیر را بگیرید و با کف دست دیگر خمیر را رو به جلو فشار دهید. این کار را تا ۱۵ دقیقه انجام می دهیم هر چه خمیر بیشتر ورز داده شود بهتر است.

– خمیر بدست آمده کاملأ نرم و لاستیکی است و به دست نمی چسبد. آن را داخل کاسه ای گذاشته رویش را با روغن زیتون چرب کرده و سلفون می کشیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال می گذاریم بماند.

– خمیر تقریبأ حجمش ۲ برابر شده و زمان استفاده باید با مشت روی خمیر بزنیم تا پفش بخوابد و دوباره کمی ورز می دهیم و برای اینکه به دستمان نچسبد دستمان را آردی کرده و خمیر را ورز می دهیم . خمیر آماده شده را می توانیم به چندین قسمت مساوی تقسیم کنیم که به هر کدام از آنها یک چانه میگویند.

– روی یک صفحه صاف کمی آرد پاشیده و چانه ها را روی آن گذاشته با وردنه باز می کنیم.

نکته : – برای نگهداری بلند مدت خمیر در یخچال یا فریزر از تخم مرغ استفاده نمی کنیم (استفاده از تخم مرغ باعث ترک خوردن خمیر می شود).
– خمیری که بدون تخم مرغ تهیه می کنیم به جای یخچال ۳-۲ ساعت در جای گرم نگهداری می کنیم تا کاملأ آماده شود .
– چانه های آماده را میتوانیم با برس بطور کامل روغن زیتون مالیده، سلفون بکشیم و داخل زیپ کیپ به مدت ۳ روز در یخچال و تا ۳ ماه داخل فریزر نگهداری کنیم.

 

منبع: http://mehrmihan.ir/pizza-dough-recipe/

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b