طرز تهیه ترشی انبه - میهن مهر
header

مبلیما خرید مبل

طرز تهیه ترشی انبه

این ترشی انبه یکی از خوشمزه ترین ترشی هاییه که خوردم ، با همه نوع غذایی میچسبه از ماهی و میگو گرفته تا غذاهای گوشتی ، به شدت توصیه می کنم که درستش کنید ، مخصوصا حالا که بهاره و انبه ی نوبر و کال تو بازار فراوونه .

mango-pickle-recipes
طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون
مواد لازم جهت تهیه ترشی انبه هندی با روغن زیتون :
انبه کال پوست گرفته و قطعه شده : یک کیلو (بدون پوست و هسته)
هویج پوست گرفته و قطعه شده : یک کیلو
روغن زیتون بی بو (اسپانیایی) : یک و نیم لیوان
تخم گشنیز بوداده و نیم کوب : ۳ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز هندی پرک : ۲ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده : ۱ قاشق غذاخوری یا ۸ حبه نگینی شده
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری سرپر
سیاه دانه : ۲ قاشق غذاخوری
نمک : ۲ استکان
سرکه : به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی انبه هندی با روغن زیتون :
انبه و هویج خرد شده را جداگانه در ظرف میریزیم و روی هر کدام یک استکان نمک و کمی زردچوبه میپاشیم و حدود ۶-۵ ساعت کنار می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود .
mango-pickle-recipes
,mango-pickle-recipes
وقتی آب اضافی انبه و هویج گرفته شد ، روغن زیتون را در قابلمه ی بزرگی میریزیم کمی که داغ شد ، تخم گشنیز ، فلفل قرمز ، ادویه ترشی ، سیر ، رب گوجه و سیاه دانه را اضافه می کنیم و هم میزنیم ، شعله ی گاز باید ملایم باشه تا فلفل ، ادویه و تخم گشنیز نسوزه .
mango-pickle-recipes

وقتی که رب گوجه سرخ شد و رنگش رو به روغن پس داد هویج اضافه میشه و باز هم میزنیم . هویج رو زودتر میریزیم چون نسبت به انبه سفت تره .
mango-pickle-recipes
mango-pickle-recipes
بعد از ۲ دقیقه انبه رو اضافه میکنیم .
mango-pickle-recipes
وقتی که خوب هم زدیم و مواد کاملا مخلوط شد ۲ لیوان سرکه اضافه میشه . نیاز نیست ترشی رو خیلی هم بزنیم یا بجوشونیم همین که سرکه به جوش اومد باز یه هم کوچک می زنیم و زیر گاز رو خاموش میکنیم .
mango-pickle-recipes
mango-pickle-recipes
ترشی که سرد شد به ظرف مورد نظر منتقل میشه . این موقع متوجه میشید که سرکه روی ترشی رو نمی پوشونه فقط کافیه باز کمی سرکه اضافه کنید ، این ترشی غلیظه و نیاز نیست که خیلی سرکه داشته باشه ، در حدی سرکه بریزید که وقتی روغن از سرکه جدا شد روغنها روی ترشی رو بپوشونن .
mango-pickle-recipes
نکته های مهم جهت تهیه ترشی انبه هندی با روغن زیتون:
* این ترشی از اون دسته ترشی هاست که همون موقع قابل مصرفه اما دو سه رو کنار بمونه بهتره . بعد از دو سه هم به یخچال منتقل کنید .
* ادویه ترشی که استفاده کردم .
mango-pickle-recipes
* فلفل قرمز هندی پرکی که استفاده کردم . ترجیحا از این نوع فلفل قرمز استفاده کنید چون علاوه بر عطر و طعم خوبی که به ترشی میده ، ترشی رو خوشگل تر هم میکنه . (عطر و طعمش با فلفلهای معمولی فرق میکنه )

mango-pickle-recipes
ترشی انبه پاکستانی

مواد لازم:
انبه خام پوست کنده (به صورت نواری خرد شود) ۲ فنجان
آنغوزه نصف قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
دانه رازیانه بو داده ۲ قاشق غذاخوری
دانه زیره سبز بو داده ۲ قاشق غذاخوری
پودر فلفل چیلی ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری
روغن خردل ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی انبه :
ابتدا انبه ها را با نمک خوب مخلوط کرده و برای یک ساعت کنار بگذارید.
بعد آب انبه را جدا کرده و دور بریزید.
انبه، آنغوزه، زردچوبه، دانه رازیانه، دانه زیره، پودر فلفل و روغن خردل را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
ترشی شما حاضر است، می توانید فورا سرو کنید یا اینکه داخل یخچال بگذارید و بعدا آن را مصرف کنید.

نکته :
ترشی انبه فقط تا ۴ روز قابلیت نگهداری در یخچال را دارد.

ترشی انبه رسیده

مواد لازم برای ترشی انبه

انبه کال ۲ کیلو

سرکه ۱ لیوان

تمر هندی ۲ قاشق سوپخوری

نمک به مقدار لازم

پودر هل و میخک و گرم ماسالا و زیره و فلفل /سیاه دانه/زردچوبه/تخم شنبلیله از هر کدام یک قاشق مرباخوری پر

هویج ۱ عدد به صورت خلال سیب زمینی خرد شده

لیمو ترش قاچ شده و هسته جدا ۳ تا ۴ عدد

روغن مایع یا زیتون به مقدار لازم

 

طرز تهیه ترشی انبه

انبه را شسته و به اندازه دلخواه برش زده و تخمه وسط آن را درمی آوریم . دیگر لازم نیست آن قسمت سفت انبه را جدا کرد وقتی ترشی خودش برسد . جدا می شود. سرکه را همراه تمر هندی کاملا می جوشانیم و بعد ادویه ها را به آن اضافه کرده و انبه را داخل شیشه ای که هوا نکشد ریخته . لابه لای آن از هویج خرد شده و لیموی نصف شده و هسته گرفته می ریزیم و پس از اینکه مخلوط تمر هندی خنک شد با روغن مخلوط کرده و روی آن می ریزیم درب ظرف را محکم بسته و در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم این ترشی پس از گذشت سه تا چهار ماه آماده می شود.

mango-pickle-recipes
ترشي انبه با تمر هندي

مواد لازم:

انبه رسیده زرد: ۴ عدد، بزرگ
شکر قهوه‌ای: ۳ قاشق غذاخوری
تمبرهندی: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۲۵۰ گرم
سرکه سفید: ۲ پیمانه
رازیانه باریان: یک قاشق غذاخوری
زنیان از خانواده رازیانه: یک قاشق مرباخوری
زیره سبز: یک قاشق مرباخوری
دارفلفل: ۲ عدد
نمک: به مقدار لازم

روش تهیه:

۱ – انبه را ریز خرد کرده. اگر دوست داشتید می‌توانید آن را نگینی یا حبه‌ای خرد کنید یا اینکه کاملا پوره کنید.

۲ – انبه‌های خردشده را داخل قابلمه بریزید و شکر قهوه‌ای را هم به آن اضافه کنید.

۳ – از یک ساعت قبل تمبرهندی را با سرکه سفید خیس کنید و دستانتان را بشویید. بعد حسابی تمبرهندی و سرکه سفید را چنگ بزنید تا به خورد هم روند. بعد از یک ساعت این ترکیب را از صافی رد کنید و روی انبه‌ها بریزید.

۴ – ترکیب را روی حرارت کم به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در حال جوشیدن هم بزنید.

۵ – در این مرحله رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا با بقیه مواد ترکیب شود.

۶ – سپس رازیانه، زنیان، زیره و دارفلفل را همگی به شکل نیمکوب شده به همراه نمک اضافه کنید.

۷ – اجازه بدهید این ادویه‌ها همراه ترکیب فوق ۲ دقیقه بجوشد این زمان نباید بیشتر شود چون باعث تلخ شدن لیته می‌شود.

۸ – حالا وقت خاموش کردن حرارت است اجازه دهید لیته خنک شود. در ضمن این لیته نه باید خیلی آبکی باشد و نه خیلی غلیظ.

نکته:

شکر قهوه‌ای که اتفاقا شکری طعم‌دهنده محسوب می‌شود معمولا در سوپرمارکت‌های بزرگ و فروشگاه‌های معتبر در دسترس است به خصوص اینکه انواع چینی آن هم به بازار آمده! اگر نتوانستید شکر قهوه‌ای پیدا کنید می‌توانید به عنوان جایگزین از شکر معمولی استفاده کنید.
ترشی لیته انبه

مواد لازم

انبه كال بزرگ دو عدد

هويج متوسط خلالي شده دو عدد

ليموترش پنج عدد

فلفل دلمه‌اي خلالي شده در دو رنگ از هر كدام نصف پيمانه

فلفل تند خرد شده يك عدد

فلفل همداني ۶ عدد
ادويـه‌ها

پودر انبه دو قاشق غذاخوري

زردچوبه يك قاشق مرباخوري

تخم گشنيز، زيره و سياه‌دانه تفت داده شده از هر كدام يك قاشق چايخوري

فلفل سياه نيم‌كوب يك قاشق مرباخوري

روغن زيتون چهار قاشق غذاخوري

سير خرد شده دو حبه

سركه چهار قاشق غذاخوري

نمك يك قاشق مرباخوري

 

طرز آماده‌سازي

انبه را به صورت تكه‌هاي درشت خرد مي‌‌كنيم. ليموترش‌ها را برش حلقه‌اي زده و با هويج، فلفل دلمه‌اي، فلفل همداني، فلفل تند، ادويه‌ها، سير و ساير مواد مخلوط كرده و سركه را در انتها افزوده تا غليظ بماند. اين ترشي كاملا غليظ بوده، بسيار تند و خوش عطر مي‌باشد.

mango-pickle-recipes

منبع : http://mehrmihan.ir/mango-pickle-recipes/

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
a b