طرز تهیه گل کلم شور - میهن مهر
header

مبلیما خرید مبل

طرز تهیه گل کلم شور

cauliflower-recipes
طرز تهیه کلم شور قرمز

مواد لازم
گل كلم كوچك ۱ کیلو گرم
سير دو بوته
فلفل سبز تند ۱۵۰ گرم
سبزي معطر (ترخان، نعنا، جعفري و مرزه) ۲۰۰ گرم
نمك به ميزانی که آب کاملا شور شود
آب ۱۶ ليوان
هویج ۳۰۰ گرم
کرفس ۲۵۰ گرم
ساقه كرفس خردشده دو عدد
سركه يك ليوان

طرز تهيه
ابتدا سبزيجات،کرفس،هویج،گل کلم را شسته و خرد كنيد.سپس گل کلم های خرد شده ،هویج،کرفس و سبزیجات را روی یک دستمال پهن کرده تا خشک شود. در يك قابلمه آب، نمك و سركه را روي حرارت گذاشته تا بجوشد آن را كنار بگذاريد تا كاملا خنك شود.
سبزيجات و مواد خرد شده را داخل ظرف مورد نظر ريخته آب، نمك، سركه خنك‌شده، سبزي‌هاي معطر و فلفل سبز تند را به همراه سيرهاي درسته به آن اضافه كرده و در ظرف را محكم ببنديد و به مدت چهار هفته در يك جاي خنك قرار داده تا شور درست شود. محلول آب و نمك اگر گرم باشد سبزيجات نرم مي‌شوند.
کلم شور فوری

مواد اولیه :
گل كلم كوچك يك عدد
خيار خردشده و هویج از هر کدام ۵۰۰ گرم
سير دو بوته
فلفل سبز تند ۱۵۰ گرم
سبزي معطر (ترخان، نعنا، جعفري و مرزه) ۲۰۰ گرم
نمك به ميزان لازم
آب ۱۶ ليوان
ساقه كرفس خردشده دو عدد
سركه يك ليوان

cauliflower-recipes

طرز تهيه:
ابتدا سبزيجات را مثل گل كلم، هويج، خيار و كرفس شسته و روي يك پارچه پهن كنيد تا كاملا خشك شود. سبزي را شسته و خرد كنيد. در يك قابلمه آب، نمك و سركه را روي حرارت گذاشته تا بجوشد آن را كنار بگذاريد تا كاملا خنك شود. سپس سبزيجات را داخل ظرف مورد نظر ريخته آب، نمك، سركه خنك‌شده، سبزي‌هاي معطر و فلفل سبز تند را به همراه سيرهاي درسته به آن اضافه كرده و در ظرف را محكم ببنديد و به مدت چهار هفته در يك جاي خنك قرار داده تا شور درست شود.

نكته:
۱- محلول آب و نمك اگر گرم باشد سبزيجات نرم مي‌شوند.
۲- اگر خيار قلمي‌ريز داريد ديگر خيارها را خرد نكنيد.
طرز تهیه شور مخلوط

مواد لازم جهت تهیه شور خانگی برای ۵ دبه :
گل گلم : ۲۶۰۰ گرم
هویج : ۲ کیلو
خیار سبز : ۲ کیلو
فلفل سبز تند : ۲۵۰ گرم
سیر : ۱۵ حبه درشت (یک بوته)
سرکه : برای هر دبه ۷۵/۱ لیوان
آب به مقدار لازم
به ازای هر لیوان آب : ۱ قاشق غذاخوری نمک
شوید و نعنا خشک : از هر کدام ۵ قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه شور خانگی :
خیار سبز و هویج رو حلقه ای خرد می کنیم . خیلی ها خیار سبز و فلفل رو کامل شور میکنن اما من تکه شده رو بیشتر دوست دارم .
cauliflower-recipes
گل کلم ها رو هم قطعه قطعه کنید ، تکه های گل کلم باید شبیه گل کلم باشن اما در ابعاد کوچک . شستن گل کلم خیلی مهمه ، حتما تمیز و با دقت قطعه ها رو بشورید . بعد از اینکه کامل و تمیز شسته شد گل کلم رو کنار بزارید تا آبش کاملا گرفته بشه .
cauliflower-recipes
آب رو میزاریم رو گاز و نمک رو به مقدار لازم اضافه میکنم ، وقتی چند جوش زد کنار میزاریم تا حرارتش کم بشه ، اونقدی که گرم باشه اما دست رو نسوزونه . خیار و هویج و گل کلم رو با هم مخلوط میکنیم .
cauliflower-recipes
ته هر شیشه یا دبه ، یک قاشق غذا خوری شوید و یک قاشق غذا خوری نعنا خشک و سیر می ریزیم .
cauliflower-recipes
سبیزجات قطعه شده رو روی مواد میریزیم . فلفل ها انتهای کار اضافه میشن .
سرکه اضافه میکنیم ، تا این حدی که در تصویر میبینید .
cauliflower-recipes
بعد آب نمک اضافه و در ظرف بسته میشه ، ظرف رو میزاریم کنار تا وقتی که شور جا بیوفته ، که معمولا یک هفته تا ده روز زمان میبره .
cauliflower-recipes
cauliflower-recipes
نکته های مهم جهت تهیه شور خانگی :
* میتونید از حبه ی سیر به صورت کامل استفاده کنید من رنده شده ریختم .
* به جای شوید و نعنا خشک میتونید از سبزی های معطر دیگه مثل ترخون و ریحان استفاده کنید .
* سبزی معطر تازه هم میشه استفاده کرد .
* بعضی ها کرفس رو هم واسه شور استفاده میکنن که من چون طعم شور رو همینجوری دوست دارم دیگه اضافه نکردم ، کلا سبزیجات مورد استفاده در شور سلیقه ایه ، شما می تونید چیزهای دیگه ای هم اضافه کنید .
* اگه منطقه ی گرمسیر زندگی میکنید بعد از جا افتادن شور رو به یخچال منتقل کنید تا خراب نشه و کپک نزنه .
طرز تهیه ترشی گل کلم و هویج

مواد لازم

گل کلم کوچک                                          ۱ کیلو گرم
سبزی معطر (ترخان، نعنا، جعفری و مرزه)           ۲۰۰ گرم
فلفل سبز تند                                             ۱۵۰ گرم
سیر                                                        دو بوته
آب                                                         ۱۶ لیوان
نمک                                                        به میزانی که آب کاملا شور شود
کرفس                                                     ۲۵۰ گرم
هویج                                                        ۳۰۰ گرم
سرکه                                                      یک لیوان
ساقه                                                       کرفس خردشده دو عدد

 
طرز تهیه

ابتدا سبزی ها از جمله ،کرفس،گل کلم ، هویج را شسته و خرد کنید. سپس گل کلم های خرد شده و سایر مواد از جمله ،هویج،کرفس و سبزیجات را روی یک دستمال پهن کرده تا خشک شود. در یک قابلمه آب و نمک و سرکه را روی حرارت گذاشته و بجوشانید آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.
سبزیجات و مواد خرد شده را داخل ظرف مورد نظر ریخته آب، نمک، سرکه خنک‌شده، سبزی‌های معطر و فلفل سبز تند را با سیرهای درسته به آن اضافه کنید و در ظرف را محکم ببندید و به مدت چهار هفته در یک جای خنک قرار داده تا شور درست شود.
توجه شود اگر محلول آب و نمک اگر گرم باشد سبزیجات نرم می‌شوند.

cauliflower-recipes

منبع : http://mehrmihan.ir/cauliflower-recipes/

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
a b